ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


 • ANAKOINΩΣΗ

  22 Οκτωβρίου 2018


  Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως πρόκειται να υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ:

  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.


  Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 (ημερομηνία δημοσίευσης) έως την Παρασκευή 02 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 15:00. Μετά την παραπάνω ημερομηνία ουδεμία αίτηση γίνεται δεκτή.

  Πρόσκληση εκπαιδευομένων Ι.Μ.Γ.Μ. (pdf)

  Αίτηση εκπαιδευομένων Ι.Μ.Γ.Μ. (doc) • ANAKOINΩΣΗ
  19 Σεπτεμβρίου 2018

  Η Ιερά Μητρόπολις Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ανακοινώνει ότι προτίθεται να κτίσει Ναόν (βλ. εικόνα) προς τιμήν των τριών νέων και πολύ αγαπητών Αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, Πορφυρίου, Ιακώβου και Παϊσίου, και για τον σκοπό αυτό καλεί τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως, και όποιον άλλον επιθυμεί, να προσφέρουν έκαστος ό,τι προαιρείται.

  Αριθμ. Λογ.: 335/296004-48
  (Εθνική Τράπεζα, Δικαιούχος: Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως)
  ναός 1
  Ναός αγίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου, εικ. 1
  ναός 2
  Ναός αγίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου, εικ. 2


 • ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  24 Ιουλίου 2018

  H Iερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως θέλοντας να ενισχύσει τους πυρόπληκτους αδελφούς μας ανακοινώνει και παρακαλεί όλους όσοι μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Η συγκέντρωση των αναγκαίων ειδών θα γίνει για μεν την περιοχή της Μεγαλοπόλεως στο Επισκοπείο Μεγαλοπόλεως (Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης), για δε τη Γορτυνία στη Δημητσάνα (Εκκλησιαστικό Μουσείο Δημητσάνας).

  Πληροφορίες:
  Πρωτοσύγκελλος Ιεράς Μητροπόλεως
  π. Ιάκωβος
  τηλ 6937619333


 • ANAKOINΩΣΗ: Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιερεμίας ανακοινώνει ότι δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του (1η Μαΐου).

  29 Απριλίου 2018


 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  5 Απριλίου 2018

  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με γνωστικό αντικείμενο: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ». Το πρόγραμμα θα διενεργηθεί στη Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2018. Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα θα δοθεί βεβαίωση πιστοποιημένης Επιμόρφωσης και οι συμμετέχοντες θα μοριοδοτηθούν με βάση το σχετικό καθεστώς μοριοδότησης των δημοσίων Υπαλλήλων. Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων είναι η 20/4/2018. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Δείτε την προκήρυξη και την αίτηση συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο (www.ipe.gr)

  Αίτηση επιμορφουμένου για Ι.Μ. Γόρτυνος
  Πρόσκληση εκπαιδευομένων Ι.Μ. Γόρτυνος


 • Επιστολή προς τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Γεώργιο Σταθάκη για την ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

  23 Νοεμβρίου 2017


 • Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία για τον κ. Ν. Βούτση

  12 Αυγούστου 2017


 • Βυζαντινή Μουσική

  20 Μαΐου 2017

  Ενημερώνουμε όσους ενδιαφέρονται ότι έχουν αρχίσει να αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής.


 • Ανακοίνωση για 1η Μαΐου

  30 Απριλίου 2017

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας ανακοινώνει ότι δεν θα εορτάσει τα ονομαστήριά του την 1η Μαΐου, μνήμη του προφήτου Ιερεμίου, και παρακαλεί τους χριστιανούς να εύχονται για την σωτηρία του, να του δίνει ο Κύριος την Χάρη Του ώστε να ποιμαίνει καλώς, την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.


 • Ανακατασκευή της ιστοσελίδας μας

  15 Μαρτίου 2017

  Θέλαμε εδώ και καιρό να κάνουμε μία ανακατασκευή της ιστοσελίδας μας και είχαμε αρχίσει να εργαζόμαστε γι' αυτό. Μία επίθεση χάκερ όμως μας έκανε να επιταχύνουμε το όλο εγχείρημα. Η νέα ιστοσελίδα μας δεν είναι ακόμη εντελώς έτοιμη, αλλά, πρώτα ο Θεός, πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα όλα θα τακτοποιηθούν.